Magyar verzióEnglish version Logo

BAJMÓC (Bojnice) vára

Kastély Ingyenes parkolás Átlagos belépti díj CsillagSzürke csillagSzürke csillag Várak Magyarországon Várak Ausztriában Várak Szlovákiában
Bajmóc Bajmócon igazából kastély van, nem vár. Nagyon szépen fel van újítva, a belső termekben bútorok, festmények találhatók.
Bajmóc
Bajmóc Megtekinteni csak idegenvezetés keretében lehet. Ez sajnos igen fárasztó volt, mivel a vezetőnk végig szlovákul beszélt, és minden teremhez volt egy gigászi poénja, amin a közönség szlovákul értő része (kb. 20%) nagyot derülhetett. Egy idő után pár amerikaiban elszakadt a cérna, és követelték, hogy az idegenvezető tegyen hozzá a szlovák szöveghez pár angol mondatot.
Bajmóc Innentől kezdve az összes festményt így konferálta fel az idegenvezető: "This is a very interesting picture. It is very important in our history." Szóval lenyűgözően gazdag múzeum van a kastélyban, és az összes festmény a szlovák történelem ikonikus tárgya, megannyi kétdimenziós totemoszlop. Kár, hogy a hölgy mást nem is nagyon mondott angolul, mindig csak ezt az két mondatot. Kár, hiszen így se az amerikaiak, se mi nem mondhattuk el, hogy "Disz iz á bigining of a bjútiful frendship."
Bajmóc A kastély mellett egy szép állatkert is található.
Bajmóc
Bajmóc
Bajmóc Bajmóc a VÁRmániától egy csillagot kapott.
Tetejére

Bajmóc itt található