magyar verzióEnglish version Logo

CSÓKAKŐ vára

Várrom Ingyenes parkolás Ingyenesen megtekinthető CsilagFél csillagSzürke csillag Várak Magyarországon Várak Ausztriában Várak Szlovákiában
Csókakő vára Csókakő vára Fejér megyében, Mórtól nem messze található.
A Vértes oldalában már távolról látszik. Nagyon szép tavasszal, amikor a csókakői kertesházakban nyílnak a virágok és virágoznak a gyümölcsfák.
Csókakő vára
Csókakő vára
Csókakő vára A vár már hosszú ideje felújítás alatt áll.
Csókakő vára  
Csókakő vára
Csókakő vára
Csókakő vára A vár és a falak erősen romosak.
Csókakő vára
Csókakő vára
Csókakő vára
Csókakő vára
Csókakő vára A felújítási munkák felülről lefelé haladnak, ezért ne rettentsen vissza bennünket a rozoga lépcső, amelyre ki van írva, hogy csak saját felelősségre lehet rá felmenni. A vár legmagasabb pontján már minden "kulcsrakész". Szépen jelölve van a korábbi várfal helye, és helyre van hozva a várkút is. Belül egy üveglap akadályozza meg hogy bárki beleessen, vagy bármint beleejtsen.
Valami kevéssé intelligens egyed persze már betörte az üveglapot, biztos nagyon zavarta, hogy szép. Vagy lehet, hogy csak meglátta benne a tükörképét? Nem érdemes ennyire távoli és őrizetlen helyen törékeny dolgokat elhelyezni... 
Csókakő vára A várlátogatást érdemes összekapcsolni egy Vértes-beli hegymászással, kirándulással. A VÁRmániától másfél csillagot kapott.
tetejére

Csókakő itt található