Magyar verzió English version Logo

GRIFFEN vára

Romos vár Ingyenes parkolás Ingyenesen megtekinthető CsillagCsillag szürkeCsillag szürke Várak Magyarországon Várak Ausztriában Várak Szlovákiában
Griffen A vár az azonos nevű falu fölé magasodik. Griffen az A2 autópálya mellett található, jelentős kitérőt nem kell tenni miatta, így egy hosszabb utazás során kiváló lehetőséget nyújt egy kis pihenőre, nyújtózkodásra - sofőrnek és utasoknak egyaránt. Annál is inkább, mivel a várba belépődíj nincs, a falu központjában pedig cukrászda, étterem és bolt is található. Aki pedig több időt szeretne Griffenben eltölteni, a vár melletti cseppkőbarlangot is megtekintheti a kirándulás alkalmával.
Griffen
Griffen
Griffen
Griffen Az autópályáról Griffenbe tartva jobbkézre egy kis parkoló található, ahonnan kényelmesen lehet távoli képeket készíteni a várról. Griffenben pedig ingyenes parkolási lehetőség van a templom térnél, ahonnan a várba induló vaslépcső és a cseppkőbarlang bejárata csak pár lépés távolságra van.
Griffen A várba való feljutás edzettségtől és a hőségtől függően 15-25 perc. A várhegy alsó, legmeredekebb részét vaslépcsőn lehet leküzdeni. A lépcső egy idő után a várra felvivő útba torkollik. Az út rossz minőségű, ezen autóval csak a várban dolgozó büfések közlekednek.
Griffen
Griffen Bár a falakból már nem sok maradt, se torony, se bástya nem mászható meg, a kilátásért érdemes felkapaszkodni.
Griffen
Griffen
Griffen A VÁRmániától egy csillagot kapott.
Griffen A kis parkoló a kereszteződésben, ahonnan az első képek készültek.
Tetejére

Griffen itt található