Magyar verzió English verzió Logo

HOHENWERFEN vára

Romos vár Ingyenes parkolás Átlagos belépti díj CsillagFél csillagSzürke csillag Várak Magyarországon Várak Ausztriábann Várak Szlovákiában
Hohenwerfen A vár Werfen közelében található. A parkolás ingyenes. A várhegyre gyalog és felvonóval is fel lehet jutni. A várudvaron vendéglátó-egységek vannak, a várnézés idegenvezetéssel történik. Angol, német, francia mellett magyar, cseh nyelvű audio-tolmács is rendelkezésre áll az idegenvezető mellé.
Hohenwerfen A vár belül nem volt különösebben érdekes, nem is fényképeztem. Ezek a képek a közeli jégbarlang parkolójából készültek. A jégbarlangot (Eisriesenwelt) csak jó fizikumúaknak ajánljuk, mert a parkolótól a felvonóig, majd a felvonótól a bejáratig 20-20 perc gyaloglásra van szükség, ami különösen nyáron, a barlanghoz felvett vastag téli ruházatban szórakoztató.
A vár fantasztikus látványt nyújt távolról nézve. Belül a profi idegenvezetés és audiotolmács ellensúlyozza, hogy nem bóklászhat benne kedvére a látogató, és hogy a kilátást sem lehet élvezni, csak pár apró lőrésen keresztül. A VÁRmániától másfél csillagot kapott.
Tetejére

Hohenwerfen itt található